Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на

...
Председателят на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на
Коментари Харесай

Пламен Георгиев поиска Антикорупционния орган да може да арестува

Председателят на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Пламен Георгиев изиска антикорупционния орган да има повече пълномощия.

Пред публицисти в Народното събрание той за следващ път напомни, че комисията няма пълномощия по задържане или осъществяване на процесуално-следствени дейности и добави:

" Може би за в бъдеще може да се обмисли някаква смяна на закона. Всички служби, сходни на нашата, най-малкото имат право да задържат лица. Ако ние имахме това право, нямаше да има потребност да идват хора от Министерство на вътрешните работи и толкоз доста хора да вземат участие в тази акция. Искаме да имаме най-малко опция да задържаме ", каза Георгиев.

Той коментира задържането на кмета на Младост Десислава Иванчева и го дефинира като осъществяване на първото заричане, което даде, откакто стана ръководител на антикорупционния орган. 

" Аз споделих, че ще бъдат арестувани хора с пари и мисля, че изпълних първото заричане, което дадох. От тук нататък продължаваме по същия метод ", изясни той.

Антикорупционния орган е дал информация за други лица, които са били изнудвани от кметицата на Младост, съобщи Георгиев и допълни, че е работа на прокуратурата да оценени доказателствата и да реши какви обвинявания ще бъдат повдигнати.

" Мисля, че и Гешев сподели, че това е най-голямата сума, която е арестувана въобще от правораздавателни органи в България. В последните 30 години няма такава огромна сума арестувана ", разяснява Пламен Георгиев.

От думите му се разбра, че може да има и други арести на показни места, само че това не зависи от органите на реда. " Не може да им споделяме къде да получават рушвет. Ако го получат в центъра на София ще бъдат арестувани в центъра. Ако го получат пред моя кабинет ще бъдат арестувани там. Ние не избираме те къде да взимат парите. Ще се съблюдава законът ", каза той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР